Mevlana Değişim Programı’nda Lider Üniversite: OMÜ

Farabi ve Mevlana Değişim Programları Tanıtım Toplantılarının 4.’sü Ziraat Fakültesi Fahrettin Tosun Konferans Salonunda düzenlendi.
Çok sayıda akademik ve idari personelin ve öğrencilerin katıldığı toplantıda Farabi ve Mevlana Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Sevilhan Mennan, değişim programları hakkında önemli bilgiler verdi.

Prof. Dr. Sevilhan Mennan yaptığı konuşmada, “Yükseköğretim Kurulu tarafından, ‘Akademik Değişim Programları’ olarak da adlandırılan Farabi ve Mevlana Değişim Programları; bölgesini, ülkesini, dünyayı daha iyi tanımak, kendine güvenen, rekabet duygusu güçlü, küresel bilinç ve sorumluluk duygusuna sahip öğrencilerin gönüllülük esasına dayanan ayrıca karşılıksız burs imkânı sağlayan bir akademik süreçtir.” dedi. Mennan, yalnızca öğrencilerin değil, akademik personelin de bu programlardan yararlanabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Sevilhan Mennan, “Farabi Değişim Programı 2009 yılından bu yana üniversitemizde faaliyette olup; 81 üniversite ile anlaşma sağlanmış ve toplamda 735 öğrenci değişime katılmıştır. 2013-2014 akademik yılında başlamış olan Mevlana Değişim Programı’yla üniversitemiz farklı ülkelerdeki 35 üniversite ile anlaşma yapmış ve böylece OMÜ Mevlana Değişim Programı’nda lider üniversite konumuna gelmiştir.” diye konuştu.