2018-2019 MEVLANA PROGRAMI GİDEN ÖĞRENCİ SEÇİM SONUÇLARI 17-05-2018

2018-2019 MEVLANA PROGRAMI GİDEN ÖĞRENCİ SEÇİM SÜRECİ

2018-2019 Akademik Yılı’nda Mevlana Programı’ndan yararlanmak üzere basvuru.omu.edu.tr adresinden online başvuru formunu dolduran ve formun imzalı çıktısı ile transkriptini Mevlana Ofisi’ne teslim eden öğrenciler değerlendirmeye alınmıştır. Form doldurmalarına rağmen formlarını ve transkriptlerini teslim etmeyen öğrenciler değerlendirmeye alınmamıştır.

Başvuru yapmasına rağmen geçerli yabancı dil sınav sonucu bulunmayan öğrencilerin başvuruları değerlendirmeye alınmamıştır. (Geçerli Yabancı Dil Sınavları: Değişim Programları Yabancı Dil Sınavı,  TOEFL, ÜDS, YDS, YÖK-DİL)

Öğrencilerin değerlendirilmesinde 100 üzerinden Genel Ağırlıklı Not Ortalamaları’nın %50’si ile Yabancı Dil Notu’nun %50’sinin toplanması ile elde edilen Mevlana Notu kullanılmıştır. Öğrencilerin Mevlana Notları bölümlerine göre sıralandıktan sonra başvuruda yapılan tercihlere göre yerleştirme yapılmıştır. Yerleştirme yapılırken YÖK Yürütme Kurulu’nun 2018-2019  Mevlana Programı Yürütme Kurulu Kararı ile anlaşmalarda yer alan kontenjanlar esas alınmıştır. İlgili YÖK kararı seçim sonuçları ekte yer almaktadır.

Ön değerlendirme sonucuna göre Üniversitemizden 9 Öğrenciden oluşan liste değerlendirilmek üzere YÖK’e gönderilmiştir. YÖK tarafından yapılan değerlendirmede burslu olarak değişime hak kazanan öğrenci sayısı 3’tür.

Programdan faydalanmak üzere seçilen tüm öğrencilere 1 dönem (4 ay) burs ödemesi yapılacaktır.

Seçilen öğrencilerden feragat etmek isteyen öğrencilerin Mevlana Program Koordinatörlüğü’ne hitaben yazacakları dilekçeyi tarayarak e-posta ile mevlana@omu.edu.tr adresine gönderebilir ya da Mevlana Ofisi’ne teslim edebilirler.

Listede yazılı olan dönemler Yüksek Öğretim Kurulu’ndan izin alınmadan değiştirilememektedir. Bu nedenle değişiklik talep eden öğrenciler, bu taleplerini dilekçe ile Mevlana Ofisi’ne iletmelidir.

Daha fazla bilgi ve soru için mevlana@omu.edu.tr adresine yazabilirsiniz.

ADI-SOYADI

BÖLÜMÜ